300 ezer forintba került egy éjszaka Milánóban Lázár Jánosnak, de még elköltött 450 ezret, csak nem mondja meg, mire

Tud élni a Miniszterelnökséget vezető miniszter. De főleg titokban tud élni.

2013 nyarán egy péntek estét töltött el Milánóban Lázár János. A magyar adófizetőknek ez 298 ezer forintjába került. Azt nem tudjuk, hol szállt ebből meg, de a város összes menő luxushotelében meg tudott volna. Van, ahol ennek a harmadából. A Direkt36 kérte ki a miniszter utazásaira költött pénzeket. 

Azt írják, Lázár a többi kormánytaghoz képest is drágán utazik. A háromszázezres hotelszoba mellett még elköltött százezret valamire, amit el sem mondtak. 

Egy 2013 júliusi olaszországi utazáson hotelre fordított 596 ezer forintnak pont a fele volt az, amelyet Lázár szobájára költöttek. Ez az összeg tartalmazza a szállás megrendelésekor elköltött közbeszerzési díjat is, amely a miniszterelnökségi kimutatás szerint 14 ezer forint volt, írja a lap. 

Lázár 2013 márciusi svájci útjáról korábban azt mondták, hogy a szállás összesen – közbeszerzési díjjal együtt – 481 ezer forintba került, most viszont jóval alacsonyabb összeget adtak meg. A kétfős delegáció számára a hotel összesen 189 ezer forintba került, és ebből Lázár szobájának költsége 103 ezer volt.

A Miniszterelnökség azzal magyarázta a korábbi és a mostani összeg közötti különbséget, hogy az eredeti összesítésben „a szállásköltségtől eltérő tételek, dologi kiadások is a szállásköltség rovatban kerültek feltüntetésre”. A dologi kiadás pedig bármi lehet, ami az utazás során felmerül, kivéve az ételt, mert azt a napidíjból kell megvenni. Ha telefontöltő kell, az dologi kiadás. 

Lázár kétnapos zürichi útján mintegy 290 ezer ment el dologi kiadásra. A Direkt36 megkérdezte, mire, de nem mondták meg. A 2013 júliusi milánói utazáson 1548 eurót (akkori árfolyamon 458 ezer forintot) számoltak el dologi kiadásként. 

Lázár és kísérőjének kétnapos olaszországi útja így akkori árfolyamon számolva összességében több mint 1 millió forintba került. A kimutatásban repülőjegy vagy egyéb utazási költség nem szerepel, de ezek az adatok hiányoznak Lázár több más külföldi útjánál is. Sőt, azt sem tudni, kivel utazott vagy tárgyalt egyáltalán Lázár.