Csaló brókerektől féltik a lottónyertest

Nem attól kell tartani, hogy az éj leple alatt kirabolják a lottómilliárdost, hanem hogy szélhámosok áldozatává válik – mondta a Blikknek Tarjányi Péter biztonsági szakértő.
Kapcsolódó cikkek

Ha kitudódik, kinek a markát ütötte az 5 milliárd 49 millió 127 ezer 895 forint, szélhámos pénzügyi tanácsadók és brókerek hada rohamozhatja meg a szerencsést.

Tarjányi Péter biztonsági szakértő a Blikknek elmondta, tudvalévő, hogy sokan, akik nyertek már, azért vesztették el mindenüket néhány éven belül, mert csaló pénzügyi tanácsadók karmaiba kerültek. Szerinte ez azért történhetett meg, mert a lottónyertesek többsége soha nem gazdálkodott ekkora pénzzel, és nem tudja, hogyan kell kezelni egy ilyen összeget.

A Szerencsejáték Zrt. az összeget 4-5 bankszámlaszámra utalja el, amely számlánként így is egymilliárd forintot jelent, ami már feltűnhet valakinek a pénzintézetnél.

Egy korábbi lottónyertesnek például a Buda-Cash-botrány miatt úszott el a pénze. A férfinak, aki Egerben tüntetett nemrégiben a brókerbotrány miatt, 20 milliója veszett oda.

Az állami szerencsejátékcégnél külön nagynyertesvonalat tartanak fenn, amely során meggyőződnek, hogy a vonal túlsó végén valóban a nyertes van, az azonosítást a játékszelvényen lévő információk segítik.


Fotó: MTI