Vidéken szórhatta a pénzt a roma önkormányzat

Hét irodára egyenként, átlagosan 43 milliót költöttek, amely Hadházy Ákos, az LMP politikusa szerint túlzott költséget jelent – írja a Népszabadság.

Az Országos Roma Önkormányzat hét vidéki városban nyit irodát a Híd a munka világába program régiós irányítására. Az irodák megvásárlására, felújítására és berendezésére egyenként – átlagosan – 43 milliót költene az ORÖ. A költséget túlzottnak látja Hadházy Ákos, az LMP politikusa – derül ki a Népszabadság cikkéből.

A Híd-program szóvivője, Birkás László közölte, hogy eddig három irodát vettek meg, a többiről még tárgyalnak. Az ingatlanok felújítására maximum 56 milliót szánnak, vagyis egy irodára nyolcmillió költhető el.

Salgótarjánban, Gödöllőn és Pécsett van már irodája a programnak. Hogy mekkorák a helyiségek, nem közölték: pécsinek a méretét ettől függyetlenül a Népszabadság közölte. A 82 négyzetméteres, korábban lakásként szolgáló ingatlant 22,3 millióért vették meg, ami 272 ezer forintos négyzetméterenkénti árat jelent. Amúgy a pécsi iroda jó állapotú, még a festése sem indokolt. Salgótarjánban 13 és fél millióért, Gödöllőn 25,5 millióért vettek irodahelyiséget.

A Híd a munka világába elnevezésű program uniós támogatásai kapcsán legutóbb az kavart vihart, amikor kiderült, hogy a projekt menedzsmentje számára tíz Opel Corsát béreltek hat hónapon át, s ezért 28,7 millió forintot fizettek, vagyis csaknem annyit, amennyiért az autóflotta megvásárolható lett volna. Az említett bérlet és más indokolatlannak tűnő kiadások miatt Hadházy Ákos, az LMP politikusa büntetőfeljelentést tett.