Simonnak marad 100 milliója, akár a börtönt is megúszhatja

Lényegében úgy zárul le az MSZP volt elnökhelyettesének ügyében a nyomozás, hogy nem sikerült kideríteni, honnan van az eltitkolt 240 millió forint - írja a Napi Gazdaság.

A Simon Gábor elleni büntetőeljárásban rövidesen megkezdődik az iratismertetés. A nyomozás okirat-hamisítás, adócsalás és más bűncselekmények gyanúja miatt indult, egyszer még beidézik az ügyészek, akkor közlik vele a végleges gyanúsítást. A kormánypárti lap információi szerint a nyomozóknak nem sikerült kideríteniük, milyen forrásból származik az eltitkolt 240 millió forint, a svájci és az osztrák jogsegélykérelmekből nyert adatok sem nyújtottak segítséget.

Simon korábban befizetett több mint 128 millió forint adóhátralékot, így könnyen megtörténhet, hogy nem vagy csak nagyon rövid időre kerül rács mögé a bíróság jogerős ítélete után. Az is szinte biztosra vehető, hogy a bécsi bankszámlán parkoltatott vagyon megmaradó részével − több mint 100 millió forinttal − minden további nélkül rendelkezhet majd a volt szocialista országgyűlési képviselő.

Simon Gáborról tavaly február elején derült ki, hogy több száz milliós vagyont tart egy bécsi bankszámlán. Azt nem tüntette fel képviselői vagyonnyilatkozataiban, adót sem fizetett. Az MSZP akkori elnökhelyettesét 2014. március 12-én helyezték előzetes letartóztatásba, majd a bíróság két hónappal később házi őrizetét rendelte el. Simon kiváló kapcsolatot ápolt az azóta elhunyt Welsz Tamással – emlékeztetett a Napi Gazdaság.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Címkék: simon gábor