„Előjöttek a bölények” a Fideszben

A népszerűségvesztés miatt nem tolonganak a kormánypártban a szóvivői posztokért. Inkább Orbán, Lázár és Kövér magyarázza az ügyeket.

A Fidesz rutinosabb politikusai már igyekeznek elkerülni, hogy a nyilvánosság elé kelljen állniuk a kellemetlen ügyek magyarázatával. Az utóbbi hetekben így inkább Lázár János és Orbán Viktor csapott fel „szóvivőnek” – írja a VS.hu.

Korábban sem tartozott a hálás pozíciók közé szóvivőnek lenni a kormánypártban, a folyamatos szereplés ugyanis elkoptatja a politikust, a népszerűségvesztés miatt pedig most még jobban ódzkodnak attól a fideszesek, hogy nekik kelljen magyarázniuk a párt álláspontját az aktuális ügyekről. A mostani szóvivőről, Dódity Gabrielláról még a párt sajtóosztálya is elismerte: nem rendelkezik nagy rutinnal sajtóügyekben, de munkáját „meggyőződéssel és tiszta szívből végzi”.

Dódityot novemberben nevezték ki pártszóvivőnek, azóta egyetlen sajtótájékoztatót tartott és egy közleményt adott ki. Sokat egyébként sem kell szerepelnie, mert sem a kormány, sem a frakció ügyei nem tartoznak hozzá, csak a párt működését érintő kérdésekben kell megszólalni. Rutintalanságával viszont a Fidesz vezetése is tisztában van, a tapolcai választásról szóló sajtótájékoztató után azt sem hagyták, hogy kérdéseket tegyenek fel neki.

A nyilvánosság előtt magabiztosabb, de szintén nem tartozik a tapasztalt politikusok közé Dunai Mónika, a Fidesz-frakció szóvivője. Őt sem szerepeltetik sokat, a Fidesz a VS érdeklődésére azt közölte: nincs limit, hogy mennyit kell egy szóvivőnek szerepelnie. Helyette a másik frakciószóvivő, Tuzson Bence van előtérben, aki csak hosszas unszolásra vállalta el a szóvivői posztot. Politikusként újoncnak számít, valószínűleg a későbbi jobb pozíciók reményében vállalta el a felkérést.

Egy ismertebb fideszes a portálnak azt mondta, „előjöttek a bölények” – utalva ezzel arra, hogy az elmúlt hetekben szóvivők helyett inkább Orbán, Lázár és Kövér szólalt meg.

Címkék: Fidesz