Tarlós a kispártokra van kiakadva az Illatos úti környezetszennyezés miatt

A főpolgármester szerint ha az önkormányzat felelős a helyzetért, akkor ő együttérzését fejezi ki Kutuzov halálának évfordulóján az Együtt elnökének.

Kiakadt Tarlós István azokra a kispártokra, akik szót emeltek az Illatos úti vegyipari telephelyen uralkodó súlyos környezetszennyező állapotok ellen – írja az Index. Az Együtt a napokban jelentette be, hogy demonstrációt szervez, Tarlós erre reagálva közölte, hogy „a fővárosnak elege lett az úgynevezett kispártok ködösítéséből és provokációiból”.

Tarlós azt írta: a Városháza minden támogatást megad, amire képes, de nem enged magára tolni olyan ügyeket, melyekhez lehetősége sincs operatívan odaférni. A fővárosnak csak tizenegynéhány százalék részvénye volt a Vegyiművekben 2007-ig, azóta kizárólag az állami felszámolónak vannak jogosítványai.

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke azzal vívta ki Tarlós haragját, hogy Facebook-oldalán közzétette a tőle kapott levelet, amiben a főpolgármester úgy „viccelődik”, hogy ha Szigetvári a fővárosi önkormányzatot akarja felelőssé tenni, akkor ezen az elven gratulál neki Jósika Miklós születésnapja alkalmából, továbbá együttérzését fejezi ki Kutuzov halálának napján.

Korábban fotókat is közöltünk a Budapesti Vegyiművek veszélyeshulladék-tárolójában uralkodó helyzetről: kétezer tonna, részben azonosítatlan veszélyes hulladékot tárolnak szétrohadt, szétdurrant hordókban. Egy tűz beláthatatlan következményekkel járna, ezért meleg időben locsolni kell a hordókat, ezzel azonban belemossák a talajba és a talajvízbe a vegyszereket.