Dr. Daher bukhat, oszlik a Fidesz

Egy régóta húzódó válság végére kerülhet pont az edelényi szervezet feloszlatásával – írja a Népszava.

2010-ben Molnár Oszkár korábbi fideszes parlamenti képviselő, polgármester, jelenleg független polgármester ellenében Daher Pierre orvost jelölte a párt az országgyűlési választásokon. A jelölt elbukta a választást, ráadásul indulásával megosztotta a helyi szervezetet. A tagok mintegy 60 százaléka kilépett, az aktív tagok két tábora állóháborúba kezdett.

Demeter Zoltán választókerületi elnök az edelényi szervezet feloszlatását kérte. Most az a kérdés, hogy ki kap majd megbízást az új szervezet megalakítására. A Népszava úgy tudja, a Fidesz helyi erős emberének számító Loj Balázsnak áll a zászló. Daher terve, hogy ő lesz az edelényi alapszervezet elnöke, elbukni látszik.

A lap szerint az orvos-igazgató Daher, és Demeter Zoltán országgyűlési képviselő viszonya megromlott, de a régi társak összefogtak: Demeter mindenben támogatja Edelény városát, Molnár Oszkárral kiváló a kapcsolatuk, Molnár pedig 2014 októberében Loj Balázst jelölte Edelény alpolgármesterévé, amit a képviselő-testület többsége el is fogadott.

Dr. Daher 2008-tól az edelényi Koch Róbert Kórház és Rendelőintézet igazgatója. A 2010-es országgyűlési választásokon elbukott ugyan a romákra tett kijelentései miatt kiárt Molnár Oszkár ellenében, de júniusban mégis bekerült az Országgyűlésbe, mivel Pelczné Gáll Ildikó fideszes képviselő európai parlamenti képviselő lett, helyére őt jelölte pártja.