Lelép a fő-katasztrófavédő

Miatta nem módosítottak törvényt, ezért kénytelen elköszönni Bakondi György.
Kapcsolódó cikkek

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója kedden ünnepélyes állománygyűlésen köszön el a főigazgatóság állományától. A leköszönő főigazgatót a belügyminiszter elbúcsúztatja, majd beiktatják az új főigazgatót.

A belügyminiszter, a leköszönő és az új főigazgató beszéde után a katasztrófavédelem központja előtt, a hősi halottak  emlékművénél elhelyezik az emlékezés koszorúit. “A Katasztrófavédelem Központi Zenekara zenei kísérete mellett a felsorakozó tűzoltók díszmenettel búcsúztatják a korábbi, illetve köszöntik a leendő vezetőt. A felsorakozott tűzoltó gépjárművek szirénái is megszólalnak a rendezvényen” – tudatta a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága.

Néhány napja a Lánglovagok.hu  írta meg, hogy a főigazgató április 15-én eléri az öregségi nyugdíjkorhatárt, „így hivatásos tűzoltói pályafutása véget ér, ha nem oldják meg, hogy kormány-tisztviselőként láthassa el munkakörét. A portál emlékeztetett rá, hogy korábban Bakondi György “alkalmasságával kapcsolatban mind a szakma, mind a politika részéről erős kétségek támadtak, hiszen tűzoltósággal kapcsolatos végzettsége nincs”, sem ő, sem a belügyminiszter nem tudott megnyugtató választ adni arra, hogy egyáltalán megfelel-e a képzettségre vonatkozó jogszabályi előírásoknak.