MSZP: Az a minimum, hogy “QUAESTORBÁN” távozik

"Nem a boltokat kell bezárni, hanem a Quaestor-pilótajáték fideszes bűnöseit!" - tudatta az MSZP. A párt tapolcai jelöltje a "Quaestor-károsultak közösségének a vezetője".
Kapcsolódó cikkek

Az MSZP honlappal segítene a Quaestor-ügy károsultjainak. A brokerugy.hu néven indított honlap különböző cikkek alapján ismerteti a botrány krónikáját és a szocialisták álláspontját. A főbb megállapítások. 

 

“Nem a boltokat kell bezárni, hanem a Quaestor-pilótajáték fideszes bűnöseit! Orbán Viktor előre tudta, hogy a Quaestor be fog csődölni, de erről nem szólt a magyar embereknek, csak a minisztériumokból menekítette ki a kormány pénzét.
Tarsoly Csaba levélben értesítette a miniszterelnököt, hogy baj van. Orbán pedig hagyta, hogy a kisbefektetők pénze elvesszen, vagyis elárulta, cserbenhagyta a kispénzű embereket. Emiatt a kormányfő méltatlanná vált az általa betöltött posztra. Le kell mondania! A belső harcaitól és válságoktól meggyengült korrupt Fidesz képtelen arra, hogy képviselje a nemzet érdekeit. Csak az MSZP képviseli az elárult, becsapott embereket. Április 11-én, szombaton utcára hívunk mindenkit, akinek elege van Orbán Viktor és bűntársai hatalmából!” Az MSZP a Facebookon ezt a napot a QUAESTORBÁN károsultak napjának nyilvánította. 

Az, hogy ez miért segítség a Quaestor-károsultaknak nem igazán világos. Még akkor sem, ha a párt elnökhelyettese azt ígérte, a honlapon várják a bejelentéseket, ingyenes jogsegélyt nyújtanak mindenkinek. (Ennek nem találtuk nyomát.) Gőgös Zoltán szerint “a Quaestor-károsultak közösségének a vezetője az érdekképviseleti vezetőként is ismert Pad Ferenc, az MSZP tapolcai jelöltje”. Az elmúlt két hétben már 2500 embernek adták át az MSZP irodáiban a Quaestor-ügyben a feljelentéshez kapcsolódó dokumentumokat. Az elnökhelyettes közölte, hogy a honlap majd kibővül “a földmutyival” kapcsolatos ügyekkel is.

Címkék: brókerbotrány