Időközi választás: egymást jelentgetik fel a pártok

Lejárató kiadványokkal kampányolnak az országgyűlési képviselői székért Tapolcán.

Az elmúlt két napban a Jobbik, a Fidesz és a szocialisták is feljelentést tettek a jelöltjeikről szóló lejárató szórólapok miatt. Tapolcán, Ajkán és környékükön április 12-én választanak országgyűlési képviselőt az elhunyt Lasztovicza Jenő helyére.

Kedden Rig Lajos, a Jobbik képviselőjelöltje ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a rendőrségen, ugyanezt Vona Gábor is megtette a bíróságon. Egy szórólapon ugyanis az jelent meg, hogy a Jobbik egyik korábbi képviselője előzetes letartóztatásban van, Rig pedig nyíltan rasszista. A szórólapon kiadóként a „Bűnözők Nélküli Veszprémért Mozgalom” szerepelt, amelyre egyetlen internetes találat sincs.

A Fidesz hétfőn közölte, hogy büntetőfeljelentést tesz az ő jelöltjüket érintő lejárató kiadványok miatt, közleményükben arra utaltak, hogy azok mögött az MSZP állhat. „Sajnálatosnak tartjuk, hogy az ellenzéki erők nem hagyták maguk mögött Ron Werber és a hamisított videók korszakát” – írták.

Pad Ferenc baloldali jelöltet és az MSZP-t ugyancsak szórólapokon támadták. Padnak azt vetették a szemére, hogy bár a vörösiszap-katasztrófát okozó Mal Zrt. dolgozója és vezetőségi tagja volt, soha nem lehetett arról hallani, mit tett annak érdekében, hogy a katasztrófát elkerüljék. Rágalmazás és becsületsértés miatt a szocialisták is feljelentést tettek, Gőgös Zoltán, a párt elnökhelyettese azt mondta: a Fidesz érzi a vesztét, ezért jelentetett meg hazugságokkal teli kiadványt.