Betiltották a KDNP-gyalázó dalocskát

Az is gyűlöletbeszéd, ha valaki Semjén Zsoltra mond csúnyát.

Butácska szövegű, fülbemászó dalocska jelent meg a héten az interneten a vasárnapi zárva tartásról. Ezt itt szó szerint inkább nem idéznénk, de összefoglalható annyiban, hogy felsorolja azokat az élethelyzeteket, amikor nehézséget jelent, hogy nem lehet elszaladni egy áruházba, majd a tanulságot levonva melegebb éghajlatra küldi az intézkedésért felelős Kereszténydemokrata Néppártot és felelős politikusait, jelezve, hogy beszorult nyelvvel nehéz feljutni a mennyországba.

A kamaszos trágársággal operáló protest-szong gyors népszerűséget aratott a netezők körében, legalábbis egy részüknél, mások ugyanis bejelentést tettek gyűlöletbeszéd miatt. A dalszerző a Facebook-oldalán jelezte, hogy a Youtube videómegosztó erre hivatkozva tüntette el a nótát.

 

A videómegosztó arra hivatkozott, hogy védendő társadalmi csoportot sért a dal, noha kérdéses, hogy egy, az akaratát sikeresen megvalósító kormánypárt és vezető politikusai milyen védelemre szorulnak a munkájukról – akár sarkos – véleményt alkotó néppel szemben. Mindenesetre a Streisand-effektus működik, a letiltott dal máris több helyen, több példányban tért vissza, például ide kattintva is meghallgatható.