Gyurcsány: fideszes szálak a 2006-os zavargások hátterében

Gyurcsány Ferenc szerint vannak olyan akták az Alkotmányvédelmi Hivatalnál, amelyből "érdekes nevek derülnének ki", hogy mely akkori ellenzéki vezetők vettek részt a rendbontások előkészítésében.

A volt miniszterelnök erről az ATV Start című műsorában beszélt annak kapcsán, hogy kedden tanúként hallgatta ki a bíróság a 2006-os őszi eseményekkel kapcsolatban. Gyurcsány azt mondta, vannak máig kibogozatlan szálak a zavargások ügyében. Azzal összefüggésben, hogy miért nem hozta nyilvánosságra az egyes akkori ellenzéki vezetők érintettségét, a 2004-től 2009-ig hatalmon lévő kormányfő úgy válaszolt, büntetőjogi kérdésekben nem egy miniszterelnök dolga lépni.

Gyurcsány keddi bírósági meghallgatásán azt mondta, 2006. szeptember 18-án, a tévészékház ostromának éjjelén a törvényes rend fenntartására vonatkozó felszólítást adott az országos rendőrfőkapitány helyettesének. Bene László egykori országos főkapitány és Gergényi Péter volt budapesti főkapitány nem követett el olyan cselekményt, amelyeket most terhükre rónak.