Nem tudni, mi van a roma önkormányzat lízingelt autóival

Nem lehet tudni, mi van az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) által lízingelt autókkal, a képviselők szerint Farkas Flóriánnak el kell számolnia a gyanús közbeszerzésekkel.

Az ORÖ képviselői szerint a tíz darab Opel Corsa csak papíron létezik. Az ATV Híradójában a képviselők arra panaszkodtak, nem tudják követni, mi van az autókkal. Az ORÖ irodája előtt megjelent képviselőket egyébként nem engedték be az épületbe, és Farkas Flórián elnököt is hiába hívták, kinyomta a telefonját.

A képviselők megpróbálták elérni azt a céget, amelyik lízingelte a gépkocsikat, de a vállalat irodájába nem tudtak bejutni. Az ÖRO képviselői kivizsgálnák Farkas Flórián szerepét az autók lízingelésével kapcsolatban. “Alapos a gyanú, hogy itt nagyon komoly pénzlenyúlások történnek” – mondta a hírműsorban az egyik ÖRO-tag.

Az LMP szerint a roma önkormányzat „a semmire” költött el 300 millió forintot a romák munkavállalását segítő forrásból, ami – ahogy fogalmaztak – korrupciógyanús. A programban kaptak helyet ugyanis a lízingelt kocsik.