Mi a legjobb másnaposság ellen?

Fejfájás, gyomornyomor, pörgő falak: mit tehetünk az italozás utáni reggelen? Szubjektív vélemény következik egy szakavatott rockzenésztől.

Amikor a szerkesztőségben felmerült az italozás utáni reggelek témaköre, valahogy egyre közelebb került hozzám a kapcsolódó Megmondó-cikk megírása. Valami azt súgta, hogy az újságírás mellett folyamatosan űzött zenei tevékenység egyfajta sztereotip bélyeget is ütött a homlokomra, de persze az is tény, hogy több évtizedes turné-múltam alatt tényleg sikerült párszor “piadesztálra emelnem” az alkoholfogyasztást.

Most tehát először jöjjön nagyon rövid pontokba szedve az a néhány dolog, ami – szigorúan saját tapasztalat alapján – a legtöbbet segít a legdurvább macskajaj átvészelésében. Próbáltam sok minden mást is, amit ismerősök ajánlottak, de az összes házipraktika közül csak ezek működtek nálam minden esetben:

Összefoglalva tehát a következő állapot a legideálisabb:

Viszont így, negyven fölött, az ivást már jóval óvatosabban művelő zenészként néhány megelőző intelemmel is szolgálnék, szintén a legszigorúbb szubjektivitás mellett:

Végül pedig a saját tapasztalatok után hadd ajánljak az olvasóközönség figyelmébe pár korábbi cikket a témában, amik már jóval tudományosabban járják körül a problémát. Egyrészt egy kiválóan összefogott cikk mesél arról, hogyan lehet okosan berúgni. Azt sem árt tudni, hogy az öreg traktor nem Ferrari, ezért 40 év fölött már sokkal durvább a másnap. Végül pedig itt egy ötlet arra, mi a legjobb ellenszer a macskajaj ellen.

Utószó: a cikk szerzője amellett, hogy eMeRTon- és Fonogram-díjas énekes, az After Crying, az At Night I Fly és a BZ Project frontembere, a Technet és a Mobilport főszerkesztője, a legfontosabb tulajdonsága az, hogy már okosan iszik, és sosem lesz másnapos, mert mindig megáll a jókedv utáni piros vonalnál. Leginkább ezt ajánlja másoknak is másnaposság ellen, mert ez tényleg működik.