Putyinnak adná a Nobel-békedíjat a Honfoglalás 2000 egyesület

Vannak, akik rendkívül lelkesen várják az orosz elnök budapesti látogatását.

„A civil szervezet tagjai az orosz követség előtt békés tüntetésen üdvözölték a közeli napokban hazánkba érkező Putyin elnököt” – tájékoztatta a sajtót a Honfoglalás 2000 egyesület. Mint írják, Szilvásy György és Jáky Miklós a rendezvényen azt mondta, a látogatás hazánk felértékelését jelenti, mely Orbán miniszterelnök és kormánya hatalmas sikerének tekinthető.

A szervezet korábbi tevékenységei közt szerepel egy kétfős szimpátiatüntetés Matolcsy György MNB-elnöki kinevezése kapcsán (lásd fotó), Hoffmann Rózsa államfői jelölése és szoros együttműködés a Thürmer Gyula-féle Munkáspárttal.

 Fotó: falramentaparlament.tumblr.com

Mostani közleményükben azt kérik, hogy Putyin erősítse meg a korábban megkötött szerződéseket egyebek mellett Paks II és a gázszállítási szerződés kapcsán, és mentesítse hazánkat a gazdasági embargó alól. Mint írják, demonstrációjukon „a szónokok kitértek az orosz elnök személyes érdemeire, melyeket hazája, népe felemelkedése, a nemzettudat erősítése érdekében folytat, s küzdelmét korunk legpusztítóbb eszmerendszere a liberalizmus ellen”, emellett kiemelik, hogy az ukrajnai tűzszüneti megállapodásban „Putyin elnöknek jelentős szerepe van, mely a Kárpát-aljai magyarság számára is megnyugvást jelent”. Mindezért arra kérik a Magyar Tudományos Akadémiát, hogy javasolja: 2015-ben Putyin elnöknek ítéljék a Nobel-békedíjat.