Elnézést kért a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese

Szerető Szabolcs múlt pénteken felmondott, mert úgy értesült, hogy Simicska 180 fokos fordulatot hajt végre. Végül meggondolta magát és nyilatkozatban kért bocsánatot.

A Magyar Nemzetben jelent meg Szerető Szabolcsnak, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettesének nyilatkozata. Azt írja: múlt pénteken azt a számára megdöbbentő tájékoztatást kapta, hogy a Magyar Nemzet tulajdonosa, Simicska Lajos 180 fokos irányváltásra, értékrendje megtagadására akarja kényszeríteni a lapot. Ennek hatására beadta felmondását. Azonban „a mindenki számára érzékelhető valóság megcáfolta a radikális irányváltásról szóló hírt” – írja Szerető, aki szerint garancia volt számára, hogy D. Horváth Gábor lett a lap főszerkesztője, így visszavonta felmondását.

Szerető azt írja: elhamarkodott, rossz döntést hozott, ami sokakat megtéveszthetett és hamis következtetések levonására adhatott alkalmat, ezért elnézést kér. „Ráadásul egy vezető nem hagyhatja magára a kollégáit, a szerkesztőséget” – írta. „Semmi kedvem egy rossznak bizonyult döntés terhét cipelni. Mostani elhatározásom nem állásfoglalás senki ellenében, nincs politikai tartalma. Egyetlen üzenete: kiállás a Pethő Sándor által 1938-ban alapított Magyar Nemzet mellett. Ez a lap érték, amely semmi mással nem pótolható” – közölte a főszerkesztő-helyettes.

Múlt pénteken több, Simicska Lajoshoz tartozó médium – a Magyar Nemzet, a Lánchíd Rádió és a Hír TV – vezetői is váratlanul beadták felmondásukat. Simicska a történtek hatása alatt emlékezetes kirohanásban árulásnak nevezte a történteket, Orbán Viktort pedig nemes egyszerűséggel „gecinek”, amivel a köztük lévő érdekkülönbség nyílt konfliktussá vált.