Hol van, hol nincs jelentősége a kétharmadnak

Most Pintér Sándor azt mondta, hogy van neki, Kövér meg Orbán korábban azt, hogy nem fontos.

Jövő vasárnap időközi országgyűlési képviselőválasztást tartanak Veszprémben, a kampányban Pintér Sándor belügyminiszter lakossági fórumra látogatott a városba. A tárcavezető, akit Némedi Lajos fideszes képviselőjelölt hívott meg, azt mondta: a Belügyminisztérium működése kétharmados törvényekre épül, ezért fontos, hogy megmaradjon a fideszes képviselők kétharmados többsége a parlamentben.

Pintér kiemelte, hogy a Veszprém környéki települések „200 millió forinthoz jutottak” az önkormányzati adósságállomány átvállalásával, de beszámolt a Terrorelhárítási Központ, a büntetés-végrehajtás, a vízügy és a rendőrség tevékenységéről is.

Decemberben évértékelő nyilatkozatában Kövér László házelnök még arról beszélt az MTI-nek, hogy semmilyen jelentősége nincs, ha elveszítik a kétharmadot, az csak kényelmet biztosít számukra, „baj esetén ugyanis kompromisszum nélkül tudnak cselekedni”. A tavalyi országgyűlési választások után nemzetközi sajtótájékoztatóján Orbán Viktor miniszterelnök is azt mondta: „nincs jelentősége annak, hogy lesz-e kétharmad vagy sem”, a lényeg, hogy folytassák a munkát.