Simicska olyat tud, amit Széles nem

A Magyar Hírlap és az Echo TV tulajdonosa a Facebookon méltatta az üzletembert, aki pár óra alatt annyi mindent intézett, ami más vezetőknek több napba telik.

Széles Gábor hosszasan merengett a pénteken kiborult Simicska Lajos képességein és vasárnap reggel megosztotta a Facebookon, mire jutott: 

“Amit azért el kell ismerni S.L. zseniális managger! Amit Ő elintézett/lemanaggelt/ én lehet, hogy egy hét alatt nem tudtam volna elintézni.Vegyük sorra:

1.Péntek du. elment a HÍT Tv-hez és megválasztatta magát a vezetőség által elnöknek.Ugyancsak elment a Magyar Nemzethez és kirúgta az “orbánistákat”. leváltotta hivatalosan a régi vezetést és helyére kinevezte az újakat.

2.Megvette Liszkay Gábortól a részvényeket.Gondolom ez azt jelentette, hogy jogászoktól körülvéve, megfogalmazták az adás-vételi szerződést amit mind ketten aláírtak.

3.Pénetek du? estefelé?, elérte valamelyik banknál, hogy kinyissanak és ne két órán bellül utalják át a pénzt, hanem azonnal.Gondolom a pénznek a számlájára való beérkezése előtt az eladó aligha írta volna alá a szeződést./Arra meg gondolni se merek, hogy törvényes vállati utalás helyett, tu.i. 2millió Ft felett ez a kötelező, böröndbe vitte a “lét”./

4.Hazament, becsomagolt gyorsan a bőröndjébe vagy bőröndjeibe és kirohant a Liszt Ferenc reptérre.Egy fél nap alatt mindezt elintézni tényleg zseniális teljesítmény!Ja és közben még a Magyar Narancsnak mélyinterjút is tudott adni.”

Széles Gábor egyébként pénteken, még melegében közölte, hogy befogadja a Simicska Lajos médiabirodalmát elhagyókat.

Fotó: Neményi Márton

A HÍr24-nek pénteken délután arról is beszélt Széles Gábor, úgy véli, “világháború” robbant ki, s azt sem rejtette véka alá, hogy szerinte Simicska Lajos lesz az attak vesztese. A villáminterjúban szóba került az évek óta Szélesnek dolgozó Bayer Zsolt publicista, akit pár órával korábban Simicska Lajos azzal vádolt, több millió forinttal tartozik neki; ezzel kapcsolatban Széles így fogalmazott: “többször volt, hogy Bayer Zsoltnak kölcsönadtam, de mindig határidőre megadta a pénzt. Illetve, ami feltételekben megállapodtunk, hogy dolgozza le műsoridőben vagy flekkdíjban, az mindig teljesült. Úgyhogy nekem az elmúlt tán hat évben, amióta nálam dolgozik, semmiféle negatív tapasztalatom nem volt vele ilyen kölcsönkérésekben.”