Influenza: újabb hat intézményben rendeltek el látogatási tilalmat

Az ÁNTSZ szerint múlt héten 47 600 ember fordult orvoshoz, szemben az azt megelőző heti 16 400-zal. A leggyakrabban az óvodás és az általános iskolás korú gyermekek betegedtek meg.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) honlapján közzétett tájékoztatása szerint nem lehet betegeket felkeresni a fővárosi Szent Margit Kórház belgyógyászati és mozgásszervi rehabilitációs osztályán, valamint a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet szülészeti, újszülött és patológiás újszülött részlegén.

Szintén látogatási tilalmat vezettek be a törökbálinti Tüdőgyógyintézetben, valamint a Kazincbarcikai Kórház és Nonprofit Kft. szülészet-nőgyógyászati, valamint mozgásszervi rehabilitációs és ápolási osztályán.

A csütörtöki döntés szerint az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet I. belgyógyászati osztályán, kardiológiai, gasztroenterológia és infektológiai osztályán is tilos a látogatás. Szintén nem lehet felkeresni a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban a gyermekosztály, a szülészeti és nőgyógyászati osztály, továbbá az újszülöttosztály betegeit.

A korábbi közlés értelmében a járvány miatt továbbra is látogatási tilalom van:

Az Országos Epidemiológiai Központ szerdai jelentése szerint háromszorosára nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma a múlt héten: 47 600 ember fordult orvoshoz, szemben az azt megelőző heti 16 400-zal.

A heti összegzés szerint a leggyakrabban az óvodás és az általános iskolás korú gyermekek betegedtek meg.