„Tavasz jön, Orbán megy”

Február 1-re újabb kormányellenes tüntetést terveznek, amelynek londoni, bécsi és vidéki helyszínei is lesznek.

„Gyertek ki ti is a Trafalgar térre, és mutassuk meg együtt, hogy Magyarország európai állam és az is akar maradni” – írják a szervezők a Facebookon közzétett felhívásban.

Ebből kiderül az is, hogy február 1-én, vasárnap délután a Kreatív Ellenállás szervezésében London is csatlakozik a “Tavasz jön – Orbán megy!” tüntetéshez, ahogy sok más magyarországi és külföldi város is. Az esemény pontos időpontja egybeesik a budapesti esemény kezdetével, és ehhez fog igazodni a többi külföldi város is lehetőség szerint.

Az Angela Merkel német kancellár magyarországi látogatása elé tervezett megmozduláshoz már csatlakozott Székesfehérvár, Nagykanizsa, Dunaújváros, Békéscsaba, Kecskemét, Miskolc, Győr, Siófok, Szolnok, Debrecen. A most bejelentett londoni helyszín mellett még Ausztria fővárosában, Bécsben is terveznek kormányellenes megmozdulást.

A szervezők szerint Angela Merkel látogatása előtti nap, február 1-je, jó alkalom, hogy megmutassák: Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal. Magyarország nem kér Orbán maffiaállamából és antidemokratikus kormányzásából. Mint írják, azért február 1-jén, Angela Merkel látogatása előtt tüntetnek, mert a német kancellár mindössze 5 órát lesz Budapesten. A látogatás végig munkaidőben van, amikor sokan nem tudnának tüntetni.