Családi összefonódás és lemondás Zuglóban

A Karácsony Gergely vezette zuglói önkormányzatnál zajlik az élet: Feigli Ferenc lemondott, az alpolgármester bevallott, Déri Balázs pedig reménykedik a pestisracok.hu szerint.

Kirúgását elkerülendő szerda este lemondott a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. vezérigazgató-helyettesi posztjáról ifjabb Feigli Ferenc – tudta meg a pestisracok.hu. Emlékeztetnek: Feigli korábban a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. műszaki igazgatója volt, a cégnél pedig olyan gyanús közbeszerzésekért felelt, amelyek több százmillió forintos károkat okoztak a társaságnak.

Feigli munkaviszonya tegnap szűnt meg, arról egyelőre nem tudni, kap-e lelépési pénzt. Rozgonyi Zoltán, Zugló fideszes alpolgármestere kijelentette: véleménye szerint a kárpótlás nem indokolt, ezért hogy megakadályozzák annak kifizetését, írásban fordultak Baracskai Gáborhoz, az önkormányzati cég vezérigazgatójához, akinek eltávolítása korábban szóba került. Erre azért nem került sor, mert „ifjabb Feigli Ferenc távozásával teljesült a legfőbb kívánalom. Karácsony Gergely és a Fidesz frakció sem kívánt vele együtt dolgozni, nyomatékosan kijelentettük, hogy Feigli nem kaphat állást Zuglóban” – mondta el Rozgonyi a portálnak, aki hozzátette: a tegnapi testületi ülésen Hajdu Flórián MSZP-s alpolgármester elismerte, hogy az ő sógora Baracskai Gábor.

A portál szerint a Török Zsolt után újabb, az MSZP holdudvarához tartozó sajtószakember szeretne munkát kapni a XIV. kerületi önkormányzatnál: a bajai videóhamisításba belebukott Déri Balázs, aki addig az MSZP frakció kommunikációs igazgatója volt.