Komoly fizetésemelést kaptak az államtitkárok

Fizetésemeléssel kedveskedtek a miniszterek közigazgatási államtitkáraiknak és helyettes államtitkáraiknak – tudta meg a Blikk.
Kapcsolódó cikkek

A helyettes államtitkárok alapilletménye 748 ezer forint havonta a kormánytisztviselőkről szóló törvény szerint. Ezt a miniszterek saját hatáskörükben legfeljebb 30 százalékkal megemelhetik, mely lehetőséggel élt is mindegyikük.

A rekordszámú, 99 helyettes államtitkárból 88-nak emeltek a fizetésén, ez átlagosan kétmillió forint pluszpénzt jelent évente egy-egy vezetőnek a lap szerint.

A közigazgatási államtitkárok alapilletménye 997 ezer forint, ezt a legtöbb esetben 1 millió 296 ezerre tornászták fel. Így például a Külügyminisztériumban Szijjártó Péter fizetése 1 millió 102 ezer forint, míg Kohut Balázs közigazgatási államtitkár közel kétszázezer forinttal többet keres a főnökénél – mutat rá a Blikk.

A tárcavezetők indoklás nélkül gyakorolhatják azt a hatáskörüket, amely szerint legfeljebb 30 százalékkal megemelhetik a helyettes államtitkáraik, illetve közigazgatási államtitkáruk alapilletményét – reagált a lap értesüléseire a Kormányzati Információs Központ.