Így ünnepelt Orbán Felcsúton

Egészen pontosan évet zárt a háza mellett felhúzott stadionban játszó focicsapatával – és a sok-sok támogatóval.

Az „Orbán közeli fontos emberek” és maga a miniszterelnök gyűlt össze Felcsúton, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiaévzáró ünnepségén, amiről a klub a YouTube-oldalán tett közé két felvételt – vette észre a 444.hu. Ahogy a lap írta, „elég sok időt elvitt, amíg felsorolták a megjelent fontos embereket.”

Orbán Viktor mellett természetesen ott volt Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, Csányi Sándor, Simicskó István, L. Simon László és Garancsi István is, a Videoton FC tulajdonosa. De külön köszöntötték Lázár Vilmost, a CBA felügyelőbizottságának az elnökét, és Ervin Schmuck, a Spar ügyvezető igazgatója is be lett mutatva. Csakúgy, mint Duna Aszfalt Kft. tulajdonosa, Szíjj László.

Beszédében maga Orbán Viktor is kiemelte a támogatók szerepét, „akik nélkül az akadémia nem működne”, hiszen, mint mondta: „hiába vagyunk kormányon, természetesen közpénzből nem lehet működtetni.” A kormányfő nem felejtette el azt sem, hogy ezek az üzletemberek már a választások előtti „nehéz időnkben is mindig velünk voltak, mindig mellettünk voltak”.

Orbán beszédét az alábbi videón nézheti meg. Külön ajánljuk a nagyjából a 12. percnél lévő részt, amikor a kertje mellé felhúzott stadion (illetve „stadionnak mondott létesítmény”) miatt magyarázkodik.