Hova tűnt a tél?

Nem éppen télies körülmények között készülhetünk a karácsonyra az utolsó adventi hétvégén. Hónak nyoma sincs, lesz viszont napsütés és szél – pont úgy, mint tavasszal.

Meglepő fotót kattintott az Időkép egyik olvasója: a szokatlanul enyhe időben többfelé kibújt a hóvirág, néhol a krókusz, a tulipán és a jácint is.

A portál előrejelzése szerint szombaton reggel még délen és keleten csepeghet az eső, majd napközben felszakadozik a felhőzet, a legtöbb helyen több órára kisüt a Nap. Csak késő délutántól kezdődik nyugat-északnyugat felől újabb felhősödés, este újra többfelé eleredhet az eső. Az erősen szeles időben délután 7-12 fokot mérhetünk.

Vasárnapra virradóra többfelé kell számítani csapadékra, majd napközben a napos időt időnként gomolyfelhők zavarhatják meg, melyekből egy-egy zápor, a hegyekben hózápor is kialakulhat. Az erős, viharos északnyugati szélben pár fokot visszaesik a hőmérséklet.

Hétfőn megerősödő nyugati, délnyugati széllel ismét enyhébb légtömegek áramlanak fölénk. Ezen a napon északon, északkeleten számíthatunk kisebb csapadékra, délen, délnyugaton naposabb időre.

Kedden és szerdán is folytatódik az enyhe, többfelé szeles időjárás. Hazánk nagy részén sok lesz a napsütés, számottevő csapadék sehol sem várható. Hajnalonként csak néhol lehet gyenge fagy, míg a nappali órákban a legtöbb helyen 10 fok fölé melegszik a levegő.