Akár a kabáttól is megszabadulhatunk szombaton

Jövő hétig elkerül minket az eső, és szombaton a meteorológiai szolgálat előrejelzés szerint, lesz olyan hely, ahol 14 fokig is felkúszhat a higanyszál.

Szombaton éjszaka a Dunántúl nyugati, nagyobbik felén derült idő várható többnyire párásság és köd nélkül. Az ország többi részén éjszaka kevésbé felhős és borult területek egyaránt lesznek. Főleg a Mecsekalján, a Duna mentén és az Északi-középhegység vidékén nagyobb területen, másutt az Alföldön foltokban köd képződik. A délnyugati szelet leginkább a Dunántúl nyugati és középső részén élénk széllökések kísérik. A hőmérséklet maximum értékét napközben akár 14 fokis lehet. A hőmérséklet késő este -2, +6 fok között alakul.

Vasárnap délen szakadozott, északon többnyire zárt felhőzetre számíthatunk, északon, északkeleten foltokban tartós köd is lehet. Helyenként kisebb eső, szitálás előfordulhat. A délnyugati szél a Dunántúlon néhol megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 12 fok között alakul, a hűvösebb a ködös körzetekben lehet, a 10 fok feletti a szeles, szakadozott felhőzetű területeken.

Hétfőn délen is megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, erősen felhős vagy borult, párás idő várható, főként az ország északi felén valószínű több helyen eső. A déli szél helyenként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul.

Kedden erősen felhős vagy borult lesz az ég, eleinte délen, délkeleten lehetnek kevésbé felhős körzetek. Délutántól többfelé várható eső. A szél a Dunántúlon egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és helyenként már meg is erősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul.

Szerdán csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen kisüt a nap. Kezdetben még főként délen és keleten eső, északkeleten esetleg havas eső is valószínű, de a nap nagy részében már számottevő csapadék nem várható. Az északi, északnyugati szél többfelé erős lesz, de estére lényegesen mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.