Jövő héten szavaznak a vasárnapi zárva tartásról és a költségvetésről

Idén utoljára ül össze az Országgyűlés jövő hétfőn és kedden. Harminc javaslatról, köztük a jövő évi költségvetésről és a vasárnapi zárva tartásról szavaznak a képviselők.

Hétfőn, az őszi rendes ülésszak utolsó napján a napirend előtti felszólalásokat és összegző módosító javaslatok vitáját követően kezdődhetnek a határozathozatalok az ügyészség, a Kúria és az Országos Bírósági Hivatal beszámolóinak elfogadásával. A törvényjavaslatok között a képviselők többek között döntenek majd a jövő évi költségvetésről és az azt megalapozó törvényekről, továbbá a közszolgálati médiaszolgáltatásra és a médiapiacra vonatkozó törvények módosításáról,  Módosíthatják emellett a dohánytermék-kiskereskedelem integrált ellátásához szükséges törvényeket, a nemzetbiztonsági ellenőrzés szabályait és a szociális ellátásokról szóló törvényt,.

Másnapra, keddre a kormány rendkívüli ülés összehívását kezdeményezte. Ezen a napon lesz a szavazás például a vasárnapi zárva tartásról és a dohányipar jövő évi különadójáról, továbbá a köznevelési, a kulturálisörökség-védelmi és a trafiktörvény módosításáró Kedden változhat emellett a letelepedési kötvényről szóló jogszabály, továbbá törvény születhet a hűség falvairól, valamint határozat a magyar zászló és címer napjáról – összegezte az MTI az őszi ülésszak utolsó napjain várható szavazásokat.