Harcias devizahitelesek bénítanák meg a várost

A magukat „sevizahiteleseknek” nevezők autós vonulást tartanak, bankot, pártszékházat és a Hír TV-t is meglátogatják. A létszám alapján túl nagy felfordulásra nem kell számítani.

Egész napos sétára indulnak a devizahitelesek, akik felhívásukban sérelmezik ezt a megnevezést és jobban szeretnék magukat „sevizahiteleseknek” hívatni. „Itt az ideje, hogy az igazságtól rettegő kifosztók felkössék az útilaput” – áll a Facebookon közzétett felhívásukban.

 Gyülekező az Oktogonnál. Fotó: Hír24

Az egész napos demonstráció számos fennakadással jár. Tíz órakor az Oktogonnál gyűltek össze a tiltakozók, ahol mint írják, „már csak a megszokás miatt is” leplakátolják a bankokat. Az eredeti szándék az volt, hogy fél tizenkettőkor a Széll Kálmán térre vonulnak, majd kettőkor a Szentendrei úton a Hír TV-hez veszik az irányt, mert sérelmezik, hogy a csatorna híradójában azt mondták, kamatot követelnek kártérítés helyett. Három órakor a Bankszövetség József nádor téri székházát vennék célba, hogy mécseseket helyezzenek el a bejáratnál, négykor az MSZP-székháznál a Jókai utcában, ötkor a Fidesznél a Lendvai utcában tennék ugyanezt.

Hogy ebből mi valósul meg, azt nem tudni, a tüntetésen jelen lévő tudósítónk szerint délben még az Oktogonnál ragasztgattak a tüntetők, jelszavakat skandálva. Nagy dugókra nem kell számítani, a közel két tucatnyi tüntető valamivel több, mint tíz autóval vonult fel. Íme, a rendőrség térképe a tüntetők útvonalról:

UPDATE

A HírTV-hez is eljutottak: