Jobbik: a kormány helyzetbe hozta az “offshore terminátort”

Célkeresztben Andy Vajna.
Kapcsolódó cikkek

Több mint tízmilliárd forintot nyert Andy Vajna azzal, hogy a játékadó levonható lett a kaszinókoncessziós díjból, később pedig a koncessziós díj áfamentes lett. A parlament előtt fekvő adócsomag pedig zöld utat ad a távszerencsejátéknak, így szintén Andy Vajna teheti rá a kezét egy százmilliárdos piacra – ezt mondta szombati sajtótájékoztatóján Hegedűs Lorántné jobbikos országgyűlési képviselő.

A politikus kérdése: a kormány miért Andy Vajnát hozza helyzetbe, a producer mit tudhat a kormányról, és mi a társadalmi hasznosságuk ezen törvényeknek?

Hegedűsné szerint a vagyontörvény átláthatósági kritériuma szerinte semmit nem ér, ugyanis nem vizsgálható, hogy a nyilatkozó igazat mond-e.

 

A képviselő szerint Andy Vajnának nincs magyar cége, csak luxemburgi és holland érdekeltségei, amiből az következik: Magyarország külföldi megítélését sem segíti, hogy a kormány egy “offshore terminátort” részesít előnyben.

Nemrégiben derült ki, hogy Andy Vajna – aki jólmenő vállakozásai vezetése mellett filmügyi kormánybiztosként is dolgozik – a Corvin plázában is kaszninót nyit, s Pest megye mind az öt koncessziós joga hozzá került.