Vasárnap durvulhat be az időjárás

A héten hátralévő részén felhős idő lehet, pénteken még némi napsütésre is lehet számítani, de vasárnap erősen borús és esős időt jósolnak a meteorológusok.

Szerdán többnyire felhős időre van kilátás, eleinte rövidebb, a nap második felében hosszabb napos időszakokkal. Elszórtan – nagyobb eséllyel a Dunántúlon – kisebb eső, zápor, előfordulhat. Kezdetben foltokban ködös idő lesz, ami lassan megszűnik. A délkeleti szél több helyen megélénkül. A hőmérséklet kora délután 13 és 19, késő este 8, 13 fok között alakul derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Csütörtökön felhős idő várható, délen és nyugaton lesz vastagabb a felhőzet. A nyugati és déli határ mentén valószínű elsősorban eső, zápor. A keleti, északkeleti szél helyenként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 4, 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11, 17 fok között alakul, északnyugaton várható a hűvösebb.

Pénteken szakadozik a felhőzet, ki-kisüt a nap, de felhős jellegű idő valószínű, legfeljebb néhol lehet gyenge eső. A változó irányú szél mérsékelt marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 4, 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12, 17 fok között alakul.

Szombaton felhős idő valószínű, elsősorban a Dunántúlon sok alacsonyszintű felhővel. A reggeli órákban ködre is számítani kell. Néhol fordulhat elő jelentéktelen szitálás. A délkeleti szél északnyugaton megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 3, 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 16 fok között alakul.

Vasárnap erősen felhős vagy borult idő várható, és több helyen valószínű eső, zápor, a Tiszántúlon lehet kevesebb a csapadék. A délkeleti, déli szél többfelé megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 4, 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 14 fok között alakul.

Címkék: időjárásESO