Netadó? A letöltéstől a kolbásztöltésig

Különdíjas lett a Fidesz kolbásza – ami a Híradóból kimaradt.
Kapcsolódó cikkek

Miközben Budapesten „vandalizmusba torkollott a Fidesz-székház előtti demonstráció” (a köztévé beszámolója szerint), a párt nagyágyúi kolbászt töltöttek versenyszerűen, a Csabai Kolbászfesztiválon. Amiről csaknem teljesen elfeledkezett a közmédia, így a párt társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója volt kénytelen megosztani a hírt.

A hiányt pótolandó Nyitrai Zsolt (a második Orbán-kormány infokommunikációs államtitkára) Facebook-oldalán számolt be róla, hogy az “Európai Néppárt” nevű csapatukat nemcsak Erdős Norbert EP-képviselő, hanem egy igazi nagyágyú is erősítette. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter segítette a „töltés folyamatát”, és igen, a fűszeresre sikeredett néppárti kolbász elnyerte a fesztivál különdíját! A töltelékbe Egri Bikavért kevertek. Nyitrai Zsolt bejegyzése után a kommentelők rögtön támadásba lendültek, jelezve, inkább azzal foglalkozna, hogy hat éve éppen ő jelentette be, az internet mindenkié, a Fidesz nem támogatja megadóztatását. 

Forrás: Facebook

A csabai kolbászfesztivál fontosságát jelzi, hogy azon korábban Orbán Viktor is többször felbukkant. Ehhez képest érthetetlen, hogy a közmédia a néppárti kolbász sikerét nem kezelte súlyának megfelelően. Pedig a magyar külügyek irányítója – egy kanadai és egy kínai út közé beszorítva – maga vette kezébe a töltőt, és vélhetően az internetadó elleni tüntetésből sem lett volna székházrongálás, ha az emberek tudják, a Fideszen tényleg nem múlik, hogy kolbászból legyen a kerítés. Ehhez képest csak fűszerezi a képet, hogy a köztévé kideríti, a tüntetés fő szervezőjének szocialista kötődését, de a csabai kolbászhoz hasonlóan teljesen megfeledkezik a kiábrándult ultrákról

Címkék: internetadó