Már le is zárták a ma megnyitott Lánchíd utcát

Szerdán reggel a végleges engedély nélkül engedték rá az autókat a Vártkert Bazár előtt felújított utcára, kora délután azonban újra le kellett zárni az forgalom elől – írja a Nol.hu és a VS.hu.

A Népszabadság helyszínen tartózkodó munkatársa arról tájékoztatott, hogy szerda délután fél kettőkor a felújítást végzők utasítást kaptak az utca lezárására, oda csak a mentők, a BKV és a taxik hajthatnak be – derül ki a NOL.hu cikkéből.

A BKK-nak ez így megfelel

A BKK-nál a VS.hu-nak nem cáfolták, hogy nincs ideiglenes forgalomba helyezési engedélye a Lánchíd utcának, de ez szerintük nem lehet akadálya, hogy az utcán mától ismét közlekedjenek a járművek. “Mivel a Lánchíd utca nem egy teljesen új létesítmény, hanem egy meglévő út átalakítása, ezért az építésközi ideiglenes állapotban való ráhajtás, a kivitelezővel megfelelően egyeztetve és a biztonságot fenntartva megfelelő megoldásnak számít.”

A kivitelező viszont azt közölte, mindenképpen át akarják adni az utcát, és ilyen értelmű közléseket tett az I. kerületi önkormányzat, továbbá a BKK is a 86-os busz eredeti útvonalának helyreállításáról számolt be.

Egy átadó nem elég

Az I. kerület reggeli közleménye szerint a Lánchíd utcát és környékét a Várkert Bazár fejlesztésének második üteméhez kapcsolódóan újították fel. Új burkolatot kaptak az utcák, korszerűsítették a közvilágítást, kerékpársávokat, új villamosmegállókat és szökőkutakat alakítottak ki, megújították és növelték a zöldfelületeket, valamint rendbe hozták a Lánchíd utca alatt található közműveket is.

Úgy tűnik, hogy Várkert Bazárhoz kapcsolódó felújításokat többször kívánják átadni. Magát a Várkert Bazárt is hivatalosan kétszer már átadták, de nem hivatalosan az LMP már harmadszor is felavatta, sőt lehetőséget adott mindenkinek, hogy ők is átadhassák az építményt, amennyiszer csak szeretnék.