Nem vették fel az iskolába, mert leszbikusok nevelik

Megbüntették a kispesti Waldorf iskolát. Az intézmény szerint az osztálytársak piszkálódásától akarták megvédeni a gyereket.

A tanévkezdés előtti utolsó pillanatban utasította el a kispesti Waldorf iskola annak a gyereknek a felvételét, akit leszbikus élettársi kapcsolatban élő anyja akart beiratni az intézménybe. A gyermek hároméves kora óta nevelkedik kétanyás családban, de édesapjával is jó a kapcsolata – írja az Index.

Az anya az osztálytanítónak mondta el, hogy a fiú szűk családját ő és vele azonos nemű élettársa alkotja, de ekkor még úgy tűnt, hogy minden rendben van. Másnap azonban emailt kapott azzal, hogy a gyereket a családi állapot miatt nem tudják vállalni. Az anya először az iskola vezetéséhez fordult, de ott is elutasították, ezután tett bejelentést az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál.

Az iskola a hatóság előtt arra hivatkozott, hogy a gyereket féltették az osztályközösség egyes tagjainak agresszív fellépésétől, amit a pedagógus nem tudott volna megfelelően kezelni. A fiú viszont már próbanapra sem mehetett el, ami viszont szokás ebben az iskolában, hogy beiratkozás előtt megismerkedhessenek az új diákok leendő osztályukkal.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság viszont az anyának adott igazat – kimondták, hogy az iskola feladata épp az egymás iránti toleranciára való nevelés és nem lehet mentség, ha a pedagógus alkalmatlan a konfliktuskezelésre. A hatóság 50 ezer forint bírságot szabott ki és elrendelte, hogy az intézmény honlapján tegyék közzé a határozatot. Az iskola a döntést elfogadta és utólag felajánlotta, hogy a gyerek jelentkezhet 9. osztályba, de a szülők már nem akarják ide íratni.