Rövidebb pórázra fogják Falus Ferencet

Kiakadtak a pártvezetők a vödrös videón, az MSZP-elnök még a közös fotót is visszautasította.

„Biztos nem lesz még egy lebőgés, kivesszük a vödröt a kezéből” – mondta az Indexnek egy, a kampányra rálátó baloldali politikus. Az ellenzéki főpolgármesterjelölt elképesztő videóval állt elő a múlt héten, ami után a pártok úgy döntöttek, mostantól nem hagynak neki nagy mozgásteret.

A portál szerint Falus csapatából kirúgtak egy embert és eldöntötték, hogy egy mindennap ülésező hárompárti stáb fogja megszabni Falus napi teendőit. Korábban Falus úgy vállalta a jelöltséget, hogy a saját csapatával dolgozhat és független sajtós irányítja kommunikációját, de a vödrös videó mindent megváltoztatott.

Az Index azt is írja, hogy miután múlt héten végre találkozott a főpolgármesterjelölt és az MSZP elnöke, Tóbiás József azt kérte, ne kelljen közösen kiállniuk a találkozó után és közös fotó se készüljön. Állítólag az is felmerült a szocialistáknál, hogy kihátrálnak Falus Ferenc mögül és jobb jelöltet keresnek, de ezzel nem foglalkoztak komolyabban, mert akkor borulna az ellenzéki egyezség és lehetetlen helyzetbe kerülnének az ajánlásgyűjtés közepén.