Tető nélkül is visszaköltöztethetik a leégett ház lakóit

A lakóknak azt mondták, így is lakható lesz az Andrássy úti épület. Három-négy hónap múlva mehetnek vissza – ez derült ki a keddi lakógyűlésen.

Az egyik lakó hozzátartozója a Hír24-nek elmondta, hogy a gyűlésen az hangzott el, hogy a második emeletnél el fogják zárni a közműveket és az alsóbb szintekre a fedetlen házba is visszaköltözhetnek.

Hogy miből lesz teteje a múlt kedden leégett háznak, azt nem tudni, ugyanis a harmadik emeletet és a tetőteret egy felszámolás alatt álló cég birtokolja, az önkormányzat csak tíz százalékban tulajdonos. Vis maior alapból nincs esély a javításra, mert az csak természeti katasztrófa esetén jár, de mindent megpróbálnak, így erre is beadták az igényt. A Belügyminisztériumtól is megpróbálnak forráshoz jutni, mivel az épület műemlék.

A helyreállítási munkálatokról és költségekről a VI. kerületi önkormányzat csütörtökön délelőtt fog tárgyalni. Úgy tudni, még két-három hétig tartanak a közvetlen életveszély elhárításával kapcsolatos munkálatok, ezután a lakók a többi értéküket is kihozhatják. Ezt követően vizsgálódhatnak a biztosítók szakemberei és elkezdődhetnek azok a helyreállítási munkák, amik a visszaköltözést szolgálják. Ez három-négy hónap múlva történhet meg.

Címkék: tűzandrássy út