Veszélyben a család – nagy szükségük lenne egy albérletre

Gálos Ivettke betegségét, a gyógyulás útjára lépését, ellopott biciklijét is megírtuk. Most ismét bajba kerültek.

 

Ivettkével és édesanyjával Forrai Hajnalkával sokszor összefutunk. Pár napja arról számoltak be, a kis susáni ház konyhája és sok szobája egészségtelenné, sőt veszélyessé vált. A falak megsüllyedtek, felvizesedtek, a plafon is repedezik, megrogyott.

A ház Ivettke édesapjának, Gálos Istvánnak édesanyjáé, sokan is élnek egy fedél alatt, és most már nem is biztonságos. Hajnalka arra kért minket, ha lehet segítsünk nekik (természetesen Olvasóink által) új hajlékot találni, most, amikor Ivettke leletei is végre negatívak és egyre jobban érzi magát.

Olyan vásárhelyi albérletet keresnének, aminek 15-20 ezer forint lenne a havi bére, és rezsistől sem kerülne többe 50 ezernél. Gálos István dolgozik, ennyit ki tudnának minden hónapban fizetni. Ivettke gyógyszerei, gyógygombái sok pénz elvisznek, ehhez nem is szeretnének hozzányúlni – és nem si fognak.

Szívesen vennének egy önkormányzati bérlakást is, de olyan megoldás is érdekli őket, hogy részletre megvegyenek egy kis kertes házat – mondta Hajnalka, de hozzátette, ez utóbbira nem sok reményt lát. A kertes házhoz Ivettke ragaszkodik, mivel kiskutyája van, de nyulat is nevelnek, meg egyébként is szeret sokat a szabadban lenni.

Ha olvasóink között van olyan, aki segíteni tudna, vagy van ötlete, írjon nekünk és mi közvetítünk – email címünk: vasarhely24@gmail.com. Lehet, hogy akkor is segít a családon, ha csak megosztja ezt a cikket – köszönjük a nevükben is.

 

Ivettkéről még decemberben, elsőként írtunk. Akkor több ezren osztották meg az írást és rengetegen segítettek, nemcsak Vásárhelyről, de az ország minden pontjáról, sőt, határon túlról is. Azóta beszámoltunk a kezelésekről, ajándékokról, arról hogy ellopták a biciklijüket, de arról is, hogy kaptak helyette újat az olvasóktól.