Orbán Gáspár kitiltotta magát a hírekből

A miniszterelnök fia levelet írt a 444 szerkesztőségébe, amelyben tiszteletteljesen és határozottan kéri, ne foglalkozzanak vele.

Az elmúlt napokban nemcsak a 444, de a magyar média egy nagy szelete cikkezett Orbán Gáspárról, aki édesapja mellett, Angela Merkel és Vlagyimir Putyin közvetlen „szomszédságában” izgulta végig a brazíliai foci-vb döntőjét. Rápörgött a sajtó, ez tény.

A kormányfő fia viszont úgy érzi, méltatlanul kapott figyelmet, jobban mondva senkinek semmi köze hozzá, hogy mit csinál, mivel nem közszereplő. Ezért „azzal a tiszteletteljes és határozott kéréssel fordulok Önökhöz, hogy a továbbiakban mindaddig, míg esetlegesen közszereplővé nem válok vagy ráutaló magatartást nem tanúsítok, ne közöljenek velem foglalkozó cikket” – írta a szerkesztőségnek címzett levelében Orbán Gáspár „magyar állampolgár”.


Fotó: EPA / Marcus Brandt

A 444 szerkesztői másképp látják. A döntőn a díszpáholyban foglalt helyet, „ezzel egyikévé vált a két legközszereplőbb magyar állampolgárnak. Ezzel a közszerepléssel nemcsak a magyar közszereplők legközszereplőbbike volt, hanem globális szinten is jelentős teljeítményt ért el: közszereplőbbé vált II. Erzsébet brit uralkodónál, Ferenc pápánál, sőt Eric Cartmannél is a South Parkból”. Cikkeket egyébként nemcsak közszereplőkről szokás írni, hanem állampolgárokról is – zárul a 444 válasza.