A legkisebb városrész legnagyobb bulija

Új-Kishomok nyolcadik alkalommal tartott kavalkádot Vásárhelyen. Ez még a tavalyinál is jobb volt.

Nem nagyon szeretünk ömlengeni, valamit túldicsérni. Ezt lehet, hogy sokan a rovásunkra írják, ám a szombati, nyolcadik kishomoki nap tényleg megérdemli a szuperlatívuszokat. Valóban, szinte minden a helyén volt, egy kellemes, családias kavalkádot hoztak össze.

Kezdődött az egész azzal, hogy pénteken este a szervezők még bokáig érő, színpad előtti vízből posztoltak fotókat és csak a másnapi jó időben bíztak. Mindezt egész éjszakás szivattyúzással, sok munkával megoldották, szombatra csak kis dagonya maradt, ami később kiderült, még jól is jött.

A szombat délelőtt kicsit álmosan ugyan, de melegen indult, és szokás szerint Benkő Zsolt képviselő megnyitójával és az ovisok fellépésével. Ekkor már rotyogott a finom birka és marhapörkölt Szabó Sándor és Kenéz Sándor keze alatt – ami estére igencsak el is fogyott.

 

A jónép négy óra fele már elfoglalta a legjobb helyeket. Kicsit szokatlan időpontban, de ekkor nyomott nagyszerű koncertet a vásárhelyi T34. Benyhe Kis László, Blaskovics Kristóf és Monori Attila, ahogy mondani szokták, bebizonyították, hogy jobbak, mint élőben (Persze élőben játszottak, szenzációsan). Az alig 2 éves banda vegyesen játszott saját dalokat, valamint Motörhead és Hendrix feldolgozásokat. A repertoár a Kelet széllel indult és majdnem a másik nagy slágerükkel, az Idegen a hellyel ért véget. A kőkemény, de mégis, délután is fogyasztható metálnóták mellett humorzáport is szórt az énekes. Többek között felhívta a figyelmet VV Cristofel “áldásos” médiajelenlétére, valamint a zenekar esküvőkön, keresztelőkön való részvételét ajánlotta jó szívvel. 

 

A Fogarassy Judit féle tánccsoport, mint minden fellépésükön, ezúttal is a színpadra vonzotta a tekinteteket . A lányok ezúttal is remekbeszabott táncokat mutattak a közönségnek. India, Egyiptom és az századfordulós Amerika is megjelent műsorukban.

 

Kilenc kiváló zenész érkezett e napra Vásárhelyre Veszprémből. Amit ők tudnak az LTG-ről az majdnem annyi, amennyit Presser és Somló. 2 órás monstre műsorukban felcsendült az összes LGT sláger méghozzá tökéletes minőségben. Az “Ő még csak most 14” közben a közönség nem bírta tovább, fittyet hányva a saras, latyakos színpad előtti területnek, táncra perdültek és nagyszerű buli kerekedett. Az Embertelen dal és a Neked írom már féktelen buliba és közös éneklésbe csapott át. Nem csoda, a 9 úriembert nem nagyon akarta elengedni a bemelegedett közönség.

 

A nagyszerű nap este a mindszenti Exon – ők tavaly is elhozták blues blokkjukat Kishomokra – és DJ Vandi fellépésével ért véget.

Ha van 10 perce, a Vásárhely24 facebook oldalán mutatjuk a legjobb képeket a napról. ITT.