Ő az a miniszter, aki biztosan megy a kormányból

Június 15-ig feláll az új kormány, a teljes államtitkári karral - közölte Lázár János. Bejelentette: az új kormánynak új fejlesztési minisztere lesz.

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár egy hódmezővásárhelyi utcafórumon elmondta: Orbán Viktor a jövő héten tájékoztatja az Országgyűlést arról, kiket jelöl miniszternek az új kormányba.A leendő tárcavezetők bizottsági meghallgatása június 2-án kezdődik el, a kormány eskütételére június 6-án kerül sor. Sok név már ismert, de lesznek személyi változások, Orbán Viktor június 15-ig megnevezi az összes államtitkárt – mondta a politikus.

A fórum után újságírókkal közölte: új fejlesztési miniszter dolgozik majd a kormányban, de személyéről csak annyit mondott: “valószínűsíthetően az Országgyűlés tagja”. (A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot jelenleg Németh Lászlóné vezeti.) Saját szerepéről elmondta, annak megkönnyítése lesz a feladata, hogy valaki vállalkozóként pénzhez jusson. Ne legyenek bürokratikus akadályok, kizáró szabályok, lehetőség szerint a következő négy évben minél gyorsabban, minél több forrás jusson el a kis- és közepes vállalkozásokhoz.

Szeretné elérni, hogy ne legyen olyan csoport, amelyik megnehezíti a nyertes pályázók dolgát, a vállalkozók – bizonyos összeghatár alatt – egy egyszerű elektronikus nyomtatvány kitöltésével jussanak fejlesztési forráshoz.