Futók veszik birtokba a fővárosi utakat holnap

Délelőtt kell körültekintően megszervezni a budapesti utazásokat, mert többfelé lesznek lezárások, esetleg dugók.

Futóverseny miatt több helyen forgalomkorlátozás lesz vasárnap a fővárosban – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton.

EU-ajándékok között futnak

A 10 és 13 óra közötti, Európa-naphoz kapcsolódó futóverseny útvonala az elmúlt tíz évben uniós támogatással megvalósult beruházásokat érinti. A résztvevők az Erzsébet térről indulnak, és oda érkeznek vissza. Ebben az időszakban a 9-es, a 15-ös és a 105-ös autóbusz módosított útvonalon közlekedik.

A város több pontján kell korlátozásokra számítani. 9.45 és 10.15 között lezárják az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon között az Oktogon irányában, majd 10.25 és 12.45 között az Október 6. utcát a Szabadság tér és a József Attila utca között.

Az autókat szakaszosan átengedik a futók megállításával. A forgalomkorlátozás, zárás esetenként legfeljebb 5-10 percig tart. A BKK azt javasolja az autósoknak, hogy aki teheti, 9 és 13 óra között kerülje el a pesti oldalon a Nagykörúton belüli területeket, valamint a budai oldalon a Lajos utca Kolosy tértől délre eső szakaszát, az Árpád fejedelem útját, a Bem rakpartot, a Fő utcát, a Bem József utcát és a Szent Gellért rakpartot. Az alsó rakpartokat és a Hungária gyűrűt nem érinti a korlátozás, így azok használatát javasolja a BKK.

Útvonal

A futók az Erzsébet térről a József Attila utca és az Andrássy út egy forgalmi sávján érkeznek a Liszt Ferenc téren keresztül a zeneakadémiához. A Király utcán át érik el a Károly körutat, áthaladnak a Gerlóczy utcába, onnan a Pilvax közön és a Haris közön keresztül jutnak el a Március 15. térig. A térről az Erzsébet hídon át érkeznek a Rudas Gyógyfürdőhöz, majd a felső rakparti kerékpárúton haladnak a Margit hídig, érintve a Várkert Bazárt, illetve a Batthyány téri Mol BuBi kerékpárterminált. A Margit hídnál az Árpád fejedelem útját, majd az Üstökös utcát keresztezve közelítik meg a Lukács Gyógyfürdőt, onnan az Üstökös utcát, a Margit híd északi lehajtóágát keresztezve felmennek a Margit híd déli járdájára, majd a Jászai Mari téren, a Széchenyi rakparton és a Markó utcán keresztül haladnak az Országos Mentőszolgálat Markó utcai épületéig. A Markó utcát elhagyva a Bajcsy-Zsilinszky út nyugati oldali járdáján, majd a Bank utcán keresztül futnak az Október 6. utcáig, és visszaérkeznek az Erzsébet térre.

A közösségi közlekedésről folyamatosan frissülő információk a www.bkkinfo.hu címen találhatók, mobiltelefonról pedig az m.bkkinfo.hu címen érhető el a Budapesti Közlekedési Központ szolgáltatása. A járatfigyelő funkcióra feliratkozva a felhasználó által kiválasztott járatokkal kapcsolatos információkat a BKK azonnal eljuttatja e-mailben is – olvasható a közleményben.

Címkék: futóverseny