Szombaton a nyakunkba szakadhat a vihar

Hat megyére figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat felhőszakadás miatt. Délután szép már idő lehet

Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok megyére figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos meteorológiai szolgálat szombat éjfélig. Főként az Alföld és az Északi-középhegység térségében lehet zivatar. Egy-egy zivatarhoz felhőszakadás, illetve átmeneti szélerősödés társulhat, ami az óránként 55 kilométeres sebességet is elérheti.

Szombaton amúgy kezdetben csak néhol és átmeneti időszakokra, délutántól elsősorban délen már nagyobb területen is és tartósabban csökken a felhőzet, süt ki a nap. Csapadéknak kisebb esélye délnyugaton van. A délkeleti szél a Dunántúlon megélénkül, erős szél csak zivatarok környezetében lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 22 fok között várható, északkeleten és délnyugaton kisebb körzetekben lehet ennél egy-két fokkal melegebb. Késő estére 11 és 16 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap a napsütés mellett nyugaton lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és főként ott és az Északi-középhegység térségében fordul elő zápor, néhol zivatar. A délkeleti szél napközben a Dunántúlon időnként megerősödik. Zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul, északkeleten lesz a melegebb.

Hétfőn erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Elsősorban a déli óráktól várható több helyen zápor, helyenként zivatar. Északkeleten kisebb a csapadék valószínűsége. A délkeleti szél a nyugati országrészben helyenként megerősödik. Zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 24 fok között alakul, északkeleten lesz a melegebb.