Lázár: egy mindenkiért, mindenki egymásért

Ezekkel a szavakkal zárta Lázár János székfoglalóját, miután csütörtökön átvette mandátumát Vásárhelyen a Városházán.

A város képviselői, tisztségviselő, vállalkozói, a környező települések polgármesterei és jegyzői, valamint az érdeklődők előtt vette át 2018-ig szóló országgyűlési képviselői mandátumát Lázár János.

Előzetesen, április 12-én az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság megállapította, a Csongrád 4-es körzet végeredményét.

Lázár János székfoglalójában elsőként megköszönte a bizalmat azoknak, akik rá szavaztak, külön azoknak, akik először adták rá voksukat. Egyik feladata lesz a következő 4 évben, hogy meggyőzze azokat, akik távolmaradtak a szavazástól és azokat is, akik nem rá szavaztak.

Elmondta, nehéz bölcs dolgokat mondani már annak, aki negyedik alkalommal veheti át itt mandátumát. Nemcsak egyedül szeretne munkálkodni a következő ciklusban, hanem egy nagy összefogás részeként – hangsúlyozta.

Most is azt vallja, a parlament egy politikus életében nem cél, hanem eszköz. A politika is egy szakma, amit lehet jól és rosszul is művelni. Célja, hogy ennek a szakmának a professzora legyen, de ehhez a jövőben még további szavazatokra és további bizalomra lesz szüksége.

Négyéves kőkemény munka kezdődik, már csak azért is, hogy megszolgálja a bizalmat minden választópolgárnak a Makó–Vásárhely központú, az ország hátrányosabb helyzetű térségében.

A magyar reformáció jelszavával vette át megbízatását 2002-ben. A Si Deus pro nobis, quis contra nos, azaz Ha Isten velünk ki ellenünk mondat mára egy másikkal bővült: egy mindenkiért, mindenki egymásért – zárta Lázár János.