“Orbán Viktort én már nem fogom megnevelni…”

Ezt mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Lendvai Ildikó, aki az MSZP megújításának mikéntjéről is beszélt.

Az egykor általa irányított párt megújításáról úgy vélekedett, hogy “nemcsak a lányokat, az ágyakat is kell cserélni”. Az MSZP volt országgyűlési képviselője szerint az új MSZP-t haladás közben kell összeszerelni, nem szabad mindent a külső körülményekre fogni, mert ha csak ezt teszik, azzal azt üzenik az embereknek, hogy 2018-ban is ez lesz. A változás ebben a helyzetben nem destabilizál, hanem azt az ígéri, hogy lehet győzni, változatlan körülmények között is – tette hozzá.

“Orbán Viktort én már nem fogom megnevelni, meg gondolom más sem, ezért kell magunkkal foglalkozni” – fogalmazott Lendvai Ildikó, aki szerint a választáson nagyon kikapott az MSZP, de az egész pártrendszer megmutatta, hogy recseg-ropog és  annyiban a Fidesz is csődöt mondott, hogy azt hitte, ha átveszi a Jobbik retorikáját, tarolni fog. Nem így történt.

A baloldal megújításához először ki kell söpörni a koszt a szőnyeg alól, elő kell szedni a lejátszatlan vitákat, át kell nézni a belső működési elvet, újra kell rendezni a kapcsolatokat a külvilággal – mondta Lendvai Ildikó, aki a parlament eljelentéktelenedésére számít. Szerinte más közéleti terepeken kell megmutatniuk magukat a pártoknak, mert a kormány még tovább fogja növeli a szociális feszültségeket, ezért útjára kell indítani mozgalmakat, amelyek gyakorlatban segítenek az embereknek.

Lendvai Ildikó elmondta: nagy dilemma az MSZP-ben, hogy mit kell eltanulni a Fidesztől és a Jobbiktól és mit nem szabad. Szerinte közösségeket kell építeni, de nem szabad eltanulni a Fidesztől a vezérelvűséget, a Jobbiktól pedig a rendpártiságot.