Aranytalicska-díjat kapott Mészáros Lőrinc

A LMP korrupciós díját Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cégének, a Mészáros és Mészáros Kft.-nek ítélte idén a párt. A cégnek nem kellett az aranyra festett talicska.

Lehet Más a Politika „a ciklus legkiemelkedőbb korrupciós ügyeire” hívják fel a figyelmet. A díjat szimbolizáló, aranyra festett talicskát az LMP kedden Felcsúton akarta átadni, de a cég képviselői nem vették át.

„a Fidesz Simon Gábora”

A vállalkozás székhelye előtt tartott sajtótájékoztatón Sallai Róbert Benedek, a párt vidékfejlesztési szakszóvivője és Szatmári Ildikó sárbogárdi képviselőjelölt, illetve a cég képviselői voltak jelen.

„Mészáros Lőrinc vállalkozása jó példa arra, hogyan lehet közforrásból eredményesen felemelni egy kis- és középvállalkozást” – mondta Sallai Róbert Benedek. Hozzátette: a felcsúti polgármester „a Fidesz Simon Gábora, tehát nem véletlen, hogy a hivatalban dugdossák vagyonnyilatkozatát”.

Nem vesznek részt a lejárató kampányban

Szatmári Ildikó közölte: a Mészáros és Mészáros Kft. 2010 óta minden évben megduplázta bevételét, de a cégtulajdonos „otthon van a dohányiparban, az állami földek kisajátításában, sőt az Erzsébet-program keretében immár gyermektáborok felújításában is”.

Petrin László, a cég jogi igazgatója a két politikusnak jelezte: „a Mészáros és Mészáros Kft. és Mészáros Lőrinc nem kíván részt venni a lejárató kampányban és nincs szüksége a talicskára”.

Tavaly az LMP már Simicska Lajosnak is megpróbálta átadni a díjat, mint a közpénzek legsikeresebb begyűjtőjének, de a Mahir Magyar Hirdető Zrt. székhelyénél az épületből kijövő férfi nem vette át az aranyszínűre fújt kicsinyített talicskát, az ahhoz írt oklevelet és az ellenzéki párt antikorrupciós 12 pontját.