A hét, amikor egy nő legyőzte Orbán Viktort

Seres Mária Szövetségesei (SMS) szerint listavezetőjük közösségi oldalának népszerűsége múlt héten már Orbán Viktorét is megelőzte

Egy hét alatt Seres Mária közösségi oldalának kedvelése nőtt a legjobban a politikai résztvevők közül. Mindenkit jócskán megelőzött, még a kormányfőt is – tudatta közleményében az SMS.

1. Seres Mária – 19.455 növekedés

2. Orbán Viktor – 16.773

3. Vona Gábor – 13.499

4. LMP – 4.902

5. Mesterházy Attila – 3.884

A szövetség filmjeinek nézettsége újabb rekordokat döntött: azokat 9 nap alatt már 1,5 millióan látták és még csak most jön a legfontosabb film, aminek – az SMS szerint – még nagyobb sikere lesz. A listavezető szerint “érik a meglepetés”. Seres Mária azt biztosra veszi, hogy bent lesznek a Parlamentben, csak még azt nem tudják, milyen létszámmal. Az SMS minden erejével azon lesz, “hogy a pártokból kiábrándult emberek” megtalálják – tudatta a szövetség.

Szlovákiában bejött

Nem várt pofont kapott Robert Fico miniszterelnök, hisz a szlovák elnökválasztás második fordulójában elég formás verést kapott a politikusként ismeretlen Andrej Kiskától. A dúsgazdag Kiska nem is közéleti munkájának, inkább az elitből való általános kiábrándulásnak köszönheti győzelmét, tehát amolyan protesztelnök lesz. Szlovákiában az elnök kb. olyan erős, mint itthon, vagyis leginkább a jelenléte, a megszólalásai által tud hatni, komoly befolyása nincs a törvénykezésre. De ez a győzelem nyilvánvaló intő jel a politikusoknak: a társadalomnak elege van a pártokból. Mindezt egy olyan államban, amely alapvetően sikeres éveken van túl viszonylag stabil növekedéssel, euróval – hát akkor mi mit szóljunk.

Szlovákia másban is hasonlít Magyarországhoz, hisz a pár éve hatalomra jutott Radicova-összefogás hasonlóan tarka képződmény, mint az itthoni Összefogás, és nem is tudott együtt maradni huzamosabb ideig – ezt Mesterházyék nyilván szeretnék elkerülni, igaz, ahhoz előbb még győzni kéne, ami azért elég nagy falat lesz.

Szóval északi szomszédunknál elnökké tudott válni egy kívülről érkező, ismeretlen próbálkozó – kérdés, Seresék mire mennek ezen a hitéletté váló közélettel megvert Magyarországon.