Tovább csökkent az influenzások száma

Az influenza aktivitás a megye egészére nézve a mérsékelt tartományban van.

A megye területén a 11. héten, az influenza figyelőszolgálat adatai alapján 993 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ez 30,9%-al kevesebb, mint az előző héten – áll a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének hírlevelében.

Influenzaszerű megbetegedésekkel orvoshoz forduló betegek aránya két járás területén csökkent, egy járás területén változatlan. A 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány azonban a Dunaújváros, Székesfehérvár, illetve a Móri járás területén is a járványos küszöb érték felett van, valamennyi járás területén mérsékelt aktivitást mutat.

Fejér Megye valamennyi fekvőbeteg intézményeiben megelőző intézkedésként a kórházakban kezelt hozzátartozóink, szeretteink védelmét szolgáló, február 21-töl elrendelt látogatási tilalom valamennyi osztályra kiterjedően továbbra is érvényben marad.

Ajánlatos, hogy akik megbetegedtek, saját és mások védelme érdekében forduljanak orvoshoz, gyógyulásukig maradjanak otthon és kövessék orvosuk tanácsait.