Politikusok, akik eltévedtek a Facebookon

Az idei kampány a közösségi oldalakon is gőzerővel zajlik. Néhány honatya azonban reménytelenül elveszett Mark Zuckerberg birodalmában.

Sorozatunk első részében öt kormánypárti honatyát mutatunk, akik szerintünk reménytelenül elvesztek Mark Zuckerberg birodalmában. De hogy melyikük van a legnagyobb bajban, nem tudtuk eldönteni, az Olvasóra bízzuk a választ. A cikk végén lehet szavazni is.

A mindent megtekintő miniszter

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter mindenhová elmegy az országban, átad, felújít, beszédet mond, találkozik az emberekkel és az állatokkal is. Ez a feladata, főleg most, kampány idején. De ezt a rengeteg fotót egy kicsit túlzásnak tartjuk, a „Szombat délelőtti bevásárlás és aláírásgyűjtés a karcagi piacon” című album például kilenc képet tartalmaz, a kedvencünket mutatjuk is. De a túrkevei böllértalálkozó 11 képpel is remek album.

Kép: Fazekas Sándor / Facebook

Öt karikával az élmezőnybe

Van olyan lista, ahonnan hiányozhat Rogán Antal? Nem, az kizárt. Erre a listára azért fért fel a Fidesz frakcióvezetője, mert az Olimpiai park újjászületéséről négyszer is posztolt, a Facebook-oldalát március 7-től egy héten keresztül ez tartotta lázban, ami nem kis teljesítmény. Próbáltuk mindegyiket linkelni.

Jól áll a naplemente az olimpiai karikáknak. szmájli – írta Rogán a kép mellé
Kép: Rogán Antal / Facebook

A jászság arcfelismerője

Pócs János olyat tett, amire még nem volt példa a magyar közéletben. Minden kitelepülést és aláírásgyűjtést fotókkal dokumentált, ami mindenképpen megsüvegelendő. Az „Aláírásgyűjtés Jászárokszálláson” album 56 képet tartalmaz, feltűnik a fideszes, narancssárga sörsátor is, mindenki le van fényképezve, aki aláírt, a hölgyek még virágot is kaptak, ugyanúgy, mint Jászfényszarun, ott 106 képet készítettek Pócsék. Érdekesség, hogy a Facebook-oldal neve nem pusztán az, hogy Pócs János, utána diszkréten ott van az url-ben, hogy „jaszsag”.

Mindenkinek jár egy meleg kézfogás a jászság Pócs Jánosától
Kép: Pócs János / Facebook

Akinek szurkolói klubja van

Elnézést, Szurkolói Klubja. Simicskó Istvánról van szó, sportért és ifjúságért felelős államtitkárról. Sokat gondolkodtunk, hogy azzal a névvel, hogy „Simicskó István Szurkolói Klubja” az egy hivatalos csatorna vagy csak egy elvakult „szurkoló” ötlete, de szeretnénk hinni benne, hogy ez tényleg az államtitkár úr Facebook-profilja.

Kép: Simicskó István / Facebook

Fő a változatosság

Kocsis Máté nem a fényképei miatt került be az összeállításba. Nála a megosztott tartalmak változatossága nyitotta meg az utat a TOP5-be. Magyar Nemzet Online, fidesz.hu és jozsefvaros.hu, néha egy-két hirado.hu, ilyen egy igazi kommunikációs igazgató a Fidesznél.

Ide még képzeljünk egy MNO-t, egy fidesz.hu-t vagy egy jozsefvaros.hu-t és úgy lesz tökéletes az összhang
Kép: MTI