Rogán: A Jobbikra adott szavazat elveszett szavazat

A Fidesz-frakcióvezetője a Heti Válasznak azt mondja, számára március 15. akkor is egy új kor kezdete, annak ellenére is győztes forradalom, hogy elbukott.

Rogán Antal szereti, tiszteli Petőfit, Kossuthot, Széchenyit, de ’48 legsikeresebb politikusának Deák Ferencet tartja, „hiszen ő hozta tető alá a kiegyezést, amellyel a forradalom sok követelése valósággá vált”. A felvetésre, hogy az elmúlt években a Fidesz nem éppen kiegyezéspárti volt, a frakcióvezető azt mondja, szívesebben kormányoztak volna nyugodtabban, „de a Gyurcsány-Bajnai korszak öröksége nem engedte meg. „Tavasztól, ha a választók is úgy akarják, nem csak a szándékunk, de a lehetőségünk is meglesz, hogy kevesebb konfliktussal vezessük az országot.”

Szerinte a következő ciklusban sem államosítanák a közműszolgáltatókat. „Nem kizárólag állami szolgáltatókra van szükség, de arra igen, hogy minden szektorban legyen nonprofit elven működő közszolgáltató is, amely a piaciak árképzésére is hatást tud gyakorolni. 2016-2017-ben a nonprofit közműszolgáltatók piacra lépése újabb rezsicsökkentést hozhat majd.”

A frakcióvezető szerint nem nagy baj, hogy az új választási rendszerben sok a kis pártocska, sok a jelölt. Nem tart igazán a baloldaltól sem. „A komolytalanság érzését kelti az emberben, ha még magukat sem tudják következetesen elnevezni. Esetleg használhatnák a Gyurcsány-koalíció nevet.” Rogán szerint a baloldal olyan, mint a Muppet Show, és nincs igazi programja se. Azt tagadja, hogy nekik sincs, hiszen van a „rezsicsökkentés, a gyerekek után járó adókedvezmény, a munkahelyteremtés”.

Az interjúból kiderül, hogy veszélyesebbnek tartja a Jobbikot, amelynek erejét éppen a baloldal gyengesége adja. „A protestszavazóknak a Jobbik ezerszer hitelesebb, mint a szocialisták vezette tömörülés, amely csak új neveket tud kitalálni –a régi arcokkal. A Jobbik nézetei azonban nem szalonképesek, politikusai pedig kormányképtelenek. A rájuk leadott szavazat elveszett szavazat.”

Egy kis őszödözés után Rogán kitér a kérdés elől, hogy ő hazudott-e már valakinek. Azt mondja, hogy nincs hibátlan ember, „de az őszödi beszéd nem egy hibáról szólt: az egész választási kampányt végighazudták. Ez Mesterházy Attilára is árnyékot vethet. Ő vezette az áfakommandót  a 2006-os választások előtt. Júniusban már vissza is emelték az áfát. Vajon tisztában volt vele, hogy hazudik?” – kérdez vissza Rogán. További részletek – Paksról, Ukrajnáról, NAV-botrányról – a legfrissebb Heti Válaszban.

Címkék: Rogán AntalFidesz