Magabiztos győzelem a Csorvás ellen

Harmadik a tabellán a Hódmezővásárhelyi LKC.

A február végi rosszul sikerült szezonnyitót követően a hétvégén a Csorvási SK csapatához látogatott a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club.

A Békéscsabán rendezett meccsen a vásárhelyi lányoknak – a védekezésben elkövetett néhány hiba ellenére – már az első félidő elején sikerült meglépniük. Tószegi Krisztina és Németh Zsófia vezényletével állandósult a 2-3 gólos előny.

A második játékrészre a védelem is feljavult,de Kothencz Vivien is remekelt a kapuban, így a vendégek előnye lassan 6-8 gólra dagadt. Az eredmény végül 23-29 lett, mellyel a harmadik helyre ugrottak a tabellán.

Egész héten a lerohanás és a támadójáték pontosítására törekedtünk a Csorvás kellemetlen védekezési stílusa miatt. A lányok partnerek voltak benne és megértették, hogy milyen játékot szeretnék látni a pályán. Örülök, hogy kezdünk visszatalálni a kijelölt útra – mondta el a mérkőzés után a sérüléssel bajlódó Gaál Adrienn, a csapat játékos-edzője.

A vásárhelyi együttes– egyúttal a találkozó – legeredményesebb játékosa a góllövőlista hetedik helyén álló Németh Zsófia lett. Ő nyolc, Tószegi Krisztina hat, a térdsérüléséből frissen felépült Hegyi Dia öt találatot jegyzett.

A felnőtt meccs előtt a két egyesület juniorjai mérkőztek meg egymással. A vásárhelyi lányok szinte átrobogtak a békési csapaton. Kilenc gól is volt a két gárda között, végül kényelmesebb végjátékkal 33-35-re nyertek a HLKC-s fiatalok.