Nyomoz a rendőrség a lopott ajánlólevelek miatt

Az Élőlánc Magyarországért képviselőjelöltjétől 70 darab, összesen 560 magánszemély adatával és aláírásával kitöltött ajánlóívet loptak el.

Amint arról beszámoltunk, Léhmann György ügyvéd siófoki, zárt irodájából lopták el az ajánlóíveket. Az ívek irodájában a táskájában voltak. Mást nem vittek el a tolvajok.

A súlyos és visszafordíthatatlan választási hátrány mellett több mint 3,5 millió forintos kár érte az Élőlánc Magyarországért pártot és képviselőjelöltjét, az ajánlóívek ugyanis szigorú számadású, sorszámozott dokumentumok, amelyek “büntetési értékét” a választási iroda darabonként 50 750 forintban állapította meg.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton közölte: a siófoki rendőrkapitányság lopás bűncselekmény gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség több információt nem hoz nyilvánosságra.

Az Élőlánc Magyarországért szombati közlése szerint Léhmann György “folytatja, és megpróbálja a lehetetlent – újra összegyűjteni a szükséges ajánlást három nap alatt”.