Tovább terjed az influenza

Az influenzajárvány miatt egyre több egészségügyi intézményben korlátozták teljesen vagy részben a látogatást.

Az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb jelentése szerint február 17-23. között az előző hetihez viszonyítva 17 százalékkal több, 26 200 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

Fejér megye területén a 8.héten 1468 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ez 5,4%-kal több, mint az előző héten.

A 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány valamennyi járás területén jelentősen meghaladta a járványos küszöbértéket, a dunaújvárosi és a székesfehérvári járás területén változatlanul a küszöbérték több mint kétszerese – tájékoztatott dr. Müller Cecília megyei tisztifőorvos és dr. Krisztián Erika   járványügyi osztályvezető főorvos.

Az influenza jellemző tünetrendszere a hidegrázás, láz, fejfájás, borzongás, rossz közérzet. Ezeket követik idővel a felső légúti megbetegedések: torokfájás, száraz köhögés.

Az ilyenkor szokásos személyi higiéniás előírásokat érdemes betartani: rendszeres kézmosás, megfelelő zsebkendőhasználat, valamint, aki beteg, maradjon otthon és gyógyuljon meg, mielőtt megfertőzne másokat.

Megyénk valamennyi fekvőbeteg-intézményében, a megelőző intézkedésként, február 21-től elrendelt látogatási tilalom valamennyi osztályra kiterjedően továbbra is érvényben marad.